torstai 10. helmikuuta 2011

Egyptiläishenkinen kasvisruukku




1 munakoiso
4 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
sokeriherneitä
500 g paseerattua tomaattia
vettä
 1 chilipaprika
oliiviöljyä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 1/2 tl juustokuminaa
tuoretta persilijaa
sitruunamehua

1. Pese ja viipaloi munakoiso. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja jätä odottamaan. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipulit. Pese sokeriherneet ja leikkaa ne veitsellä puoliksi. Silppua chili. Huuhtele suola munakoison viipaleista ja pilko ne sopivan kokoisiksi paloiksi. 

2. Laita vihannekset, sipulit ja chili kannelliseen pataan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet. Sekoita hyvin. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää vielä hiukan vettä.

3. Laita tunniksi 200 asteiseen uuniin. 


Tarjoile esimerksiksi tumman riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti