tiistai 12. lokakuuta 2010

Hernekeitto

"Kuivatun herneen energiajakaumassa proteiinien osuus on noin neljännes. Hiilihydraatteja herneestä on yli 60 prosenttia. Rasvaa on hyvin vähän, mutta kuituja on runsaasti. Herneet ovat muun muassa B-ryhmän vitamiinien sekä A-, K- ja C-vitamiinien lähde." (Eliisa Kilpi, 2007, Maailman paras hernekeittokirja).

(4-6 annosta)

500 g kuivattuja herneitä
3-4 l vettä
1-2 porkkanaa
1 sipuli
2 dl tummaa soijarouhetta
3 laakerinlehteä
2 tl kuivattua meiramia
suolaa
mustapippureita

Liota herneitä suuressa vesimäärässä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele herneet. Laita herneet kattilaan ja lisää vesi. Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipuli ja lisää ne keittoon. Lisää laakerinlehdet, meirami, suola ja mustapippurit. Anna kiehua 1-2 tuntia. Lisää soijarouhe vasta loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti