maanantai 20. syyskuuta 2010

Pastasalaatti


Pastasalaatti kuuluu ehdottomasti perheemme suosikkiruokiin. Jossain vaiheessa sitä tehtiin kyllästymiseen asti aina lauantaisin, joten välillä se on ollut tauolla mutta lunastanut sitten paikkansa takaisin. Salaatti on hyvin yksinkertainen valmistaa ja sen viehätys perustuukin pitkälti hyvin toisiinsa sopiviin makuihin. Olen tehnyt salaattia aina kerralla ison määrän, sillä tämä salaatti ei kärsi jääkaapissa, ehkä jopa päinvastoin. Kerran kokeilin säästösyistä jättää sahramin pois pastan keitinvedestä mutta jouduin toteamaan sen huonoksi ideaksi.


(4-6 annosta)

1 pss (500g) vehnänalkiopastaa
1 pss sahramia
1-2 ruukkua rucolaa
2 eriväristä paprikaa
1 prk kivettömiä kalamataoliiveja
2 pkt fetajuustoa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

Kastike

2/3 oliiviöljyä
1/3 viinetikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
valkosipulinkynsi

Keitä pasta sahramilla maustetussa vedessä. Jäähdytä mutta älä huuhtele. Pese rucola ja paprikat. Kuutioi paprika ja nypi halutessasi rucolan varret pois. Valuta tomaateista öljy. Kuutioi fetajuusto. Kaada kaikki ainekset salaattikulhoon ja sekoita. Valmista kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti