maanantai 20. syyskuuta 2010

Nuudelikeitto


Tämä nuudelikeitto on helppo ja nopea valmistaa. Aikaa kuluu lähinnä vain vihannesten pilkkomiseen. Tofu ja herkkusienet tekevät keitosta vieläpä varsin ruokaisan. En ole koskaan mitannut keittoon laittamaani veden määrää ja soijakastiketta sekä sesamöljyäkin olen laittanut vain arviolta sopivat loraukset. Yhdellä chilillä keitosta tulee aika tulinen, joten chilin määrää vähentämällä siitä saa tarvittaessa lempeämmän makuisen. 

(4-6 annosta)

vettä
soijakastiketta
sesamöljyä
1rkl sokeria
2 pss nuudeleita
4-5 porkkanaa
1 purjosipuli
4-5 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä
1 paprika
1 parsakaali
250 g tuoreita herkkusieniä
½ pala maustamatonta tofua
1 chili
1 sitruunaruoho

Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise purjosipuli pituussuunnassa kahtia, pese ja suikaloi. Kuori ja silppua valkosipuli sekä inkivääri. Viipaloi paprika ja chili. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja viipaloi herkkkusienet sekä tofu.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää makusi mukaan soijakastiketta, sesamöljyä ja noin ruokalusikallinen sokeria. Mausta liemi valkosipulilla, chilillä, sitruunaruoholla ja inkiväärillä. 

Lisää joukkoon porkkanat, purjosipuli, paprika, parsakaali, sienet ja tofu. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Voit lisätä keittämisen loppuvaiheessa joukkoon nuudelit tai keittää ne omassa kattilassaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti