maanantai 20. syyskuuta 2010

Linssikeitto


Linssikeitto on ehdottomasti yksi suosikkiruokani. Se on paitsi ravitseva, myös herkullinen ja kevyt ruoka. Linssikeiton ainekset löytyvätkin melkein aina meiltä kaapista. Porkkanan olen joskus korvannut perunalla mutta mielestäni porkkana sopii keittoon kyllä paremmin. Keiton kanssa sopii hyvin tuore patonki tai sämpylät.

(4 annosta)

200 g vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2-3 viipaloitua porkkanaa
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
½ – 1 dl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
1tl suolaa
½ dl punaviinietikkaa
tuoretta persilijaa 

Liota linssejä reilussa vesimäärässä noin puoli tuntia. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipulit sekä valkosipuli. Kaada linssien liotusvesi pois, mittaa vesi kattilaan ja lisää linssit, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kaada joukkoon oliiviöljy ja punaviinietikka.

Mausta suolalla ja laakerinlehdillä. Keitä noin 45 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon tuoretta persilijasilppua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti